8 marca 2011

MAKARON Z KREWETKAMI W SOSIE CZOSNKOWYM

Dostałam kilka maili z pytaniami jak przyrządzić makaron z wczorajszego posta, więc ...

SKŁADNIKI: 

- makaron świderki, może być inny, ok. 250 gram 
- małe krewetki, ok. 250 gram 
- duży jogurt grecki, zamiast śmietany
- czosnek, ok. 3 ząbki 
- rukola
- pół cebuli 
- łyżka masła
- sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Gotujemy makaron. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy drobno krojoną cebulkę. Dodajemy krewetki i posiekany czosnek. Wszystko podsmażamy ok. 5 min. Taki czas wystarczy by krewetki były smaczne. Ja czekam w sumie do momentu, aż z białych zrobią się różowe :) Następnie dodajemy jogurt, sól i pieprz. Mieszamy i dodajemy ugotowany makaron. Podsmażamy jeszcze 2-3 min, żeby wszystkie składniki dobrze się połączyły. 

Na talerzy układamy rukolę a dalej makaron z sosem krewetkowym. 

Smacznego! 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz